5 nyttige tips til en god seo tekst

Seo står for søkemotoroptimalisering og handler om hvor relevant din nettside er for brukeren. God seo vil føre deg til toppen av søkeresultatene på google og gjøre at flere vil klikke seg inn på din nettside. Her har du 5 nyttige tips til en god seo tekst.

Sidetittel og metabeskrivelse

Sidetittel og metabeskrivelse kan virke som to fremmede ord, men det er i virkeligheten ikke komplisert i det hele tatt. Sidetittel er det siden din heter og det som kommer opp øverst på ditt resultat i Google. Metatittel et den teksten som kommer under sidetittelen og som sier noe om hva man kan finne på siden. Du burde ha dine primære søkeord i metatittelen. Er du for eksempel en side som selger blomster, kan det være lurt å ha ord som «blomster», «bukett», «gave» osv. Med her.

Fang leseren med en gang

Foruten om nettsidens design og formål, er det viktig at seo teksten er fengende fra start. Forsøk å skriv en innledning som gjør at leseren blir nysgjerrig og ønsker å lese videre. Bruk for eksempel PPL- modellen. Denne tar for seg Problem, Påstand og Løsning, og det er dette som skal med på starten. Start med å beskriv brukerens problem, for eksempel «leter du etter den perfekte gaven til morsdag?». Deretter kommer påstanden: «Det er ikke lengre et problem». Til slutt kommer løsningen: «Blomster er den perfekte morsdagsgaven».

Unngå for mange keywords

Det er en vanlig oppfatning at man skal ha et bestemt keyword med mye i en enkelt tekst. Da dette til en grad er riktig, er det ikke nødvendig å gjenta ordet i hver eneste setning. I stede kan du prøve å fokusere på LSI, Latent Semantic Indexing! Dette handler om å bruke synonymer og relaterte ord, istedenfor det samme keywordet hver gang. Det kan for eksempel være «blomsterbukett», «brudebukett» eller «blomsterdekorasjon» fremfor å kun bruke ordet «blomster». Google har blitt mer avanser med tiden og LSI gir søkemotoren en bedre forståelse for hva siden inneholder.

Dette er kun noen få tips til deg som ønsker å skrive en god seo tekst, men de kan stadig hjelpe deg langt på veien. Teknologien bak Google har blitt så avansert og konkurransen blant sidene er stor. Det er derfor helt nødvendig å ta høyde for søkemotoroptimalisering når du skriver tekster, lager hjemmesider eller ønsker å selge et produkt på nettet.