Oslos Stolthet Radio Metro

[ivcs]
Type: article
Parent page: De populære Oslo kanalene
[/ivcs]

Info om Radio Metro

Radio Metro startet som en Oslo kanal, men har i ettertid utviklet seg rundt omkring store tettsteder på Østlandet. Radio Metro kom på lufta 15. Januar 2009 og drives av 21st Venture. De spiller musikk sjangrene klassiske hits og Easy Listening låter. De distribueres via DAB+ og internett. De har også en applikasjon for Apple produkter. De startet Podcast produksjonen i Høsten 2015 og har fortsatt dette med forskjellige programledere hvert år.

Kanalen har fått mye motgang den siste tiden i høst ble de anklaget for å sende ut program uten gyldig konsesjon på fm nettet far 9-15 desember sist år. De fikk ikke medhold i retten eller fra Medieklagenemda. Både Radio Box og Radio Metro fikk bøter på mellom 11,000 tusen og 57,000 tusen i mars. Årsaken er at de fortsatte å sende på fm nettet selv om FM nettet var slukket. De ble tvunget til å stoppe sendingene for hindre dagsbøter. Sendingene nådde til en million mennesker i Norge, så de har med stor sannsynlighet tjent penger på dette ved å ikke holde seg til konsesjonenes utløps dato. Selv etter alle anklagede var Radio Metro på lufta igjen den 15. Januar. Med de vanlig sendingene, men denne gang på DAB nettet.

Med profilerte programledere skal stasjonene prøve å kapre 800,000 lyttere rund omkring Oslos omkrets. Lars Eikanger og Tubva Jorfald er de som skal lede Radio kanalen fremover. I likhet med sjefen sin stiller alle de ansatte spørsmål om hva statsråd Trond Giske har røyka for noe. De kan ikke forestille seg at det kunne skjedd i en avis bransje for eksempel. Det er som å få beskjed fra myndighetene at de nå skal trykke avisene med dass papir i stedet for vanlig papir. Sier Eikanger som opprettet Radio 1 102.0 i 1987 som også har jobbet i kanal 24.