De ga oss Kjærlighet uten grenser og god musikk dette er P4

[ivcs]
Type: article
Parent page: De Mest populære Radio Stasjonene i Norge
[/ivcs]

Mens vi hadde NRK P1 i mange år som den eneste radiokanalen i Norge, kom de en til etter P2 som startet på 80-tallet, en litt mer kommersiell Radio kanal som ble ganske stor i Norge. Vi skal ta for oss P4. P4 ble etablert i 15. Januar 1993 av kulturdepartementet fikk P4 konsesjon for etablering og drift av en radio som var reklamefinansiert. I dag består p4 av mobil og Internett tjenester som

Det Digitale Mediehus står for. Det som stasjonen satser mest på er trafikk nyheter, Nyheter, Musikk og underholdning, P4 bidrar også med utbyggingen av sendernettet for det nye digitale nettet, DAB, som er operativt over hele Norge i dag. Kanalen vil i fremtiden konsentrere seg med å synligjøre nasjonalt og internasjonalt, ved å gå inn i langsiktige avtaler, og å satse på digitaliseringen er en veldig viktig strategisk vei å gå, også for andre kommersielle radiostasjoner.

De har klart å dekke ganske mye av Finland blant annet. I Finland styrer P4 og MTG 26 % av alle aksjene i Radio Nova. Radio Nova er den eneste riksdekkende og kommersielle kanalen i Finland. Så da får vi se om P4 engang blir større en P1 tror vi da at dette er mulig med all den digitaliseringa vi har i dag? Jeg vil tro det i hvert fall, hvis de promoterer bra nok.

I 2000 hadde P4 en omsetning på hele 290,4 millioner kroner. Resultat var da regnet før skatt som var på 93.5 millioner. Aldri noen gang har P4 hatt et så bra resultat i historien. Den mest sette Radio programmet på P4 er da som de fleste andre kanaler morgen programmene.

  • P4’s Radiofrokost med ca 547 000 lyttere hver dag.
  • Midt i trafikken med ca 512 000 lyttere
  • P4 Direkte med ca 323,000 lyttere
  • Jorda Rundt med ca 243 000 lyttere