Den største Radiokanalen

[ivcs]
Type: article
Parent page: De Mest populære Radio Stasjonene i Norge
[/ivcs]

Om radioen i Norge

Radioen har gitt oss mange gleder igjennom mange år. Da du eller våre foreldre lyttet til barnetimen som ble sendt hver dag klokka 18. de ga oss masse underholdning. Og denne Radio kanalen er fortsatt operativ den dag i dag, og er fremdeles størst. Vi skal ta for oss NRK P1.

Dette er NRK P1

NRK P1 eller som vi ser i dag P1, er den største og den eldste radiokanalen som er laget av NRK. P1 ble etablert i 1933. I nesten 50 år var P1 den eneste radiokanalen i Norge, men på starten av 80-tallet eller nærmere sagt 1981, fikk P1 konkurranse fra mange lokale radiostasjoner. De fikk blant annet konkurranse av kanalen NRK P2. I 1994 startet den mer kommersielle radiokanalen P4. Selv om de fikk mye konkurranse fra de og andre, er NRK P1 alltid vært den største kanalen med flest lyttere i Norge. Over 1,5 millioner nordmenn lytter til radiokanalen hver dag i snitt.

Da eventyret startet

NRK P1’s eventyr startet langt tilbake i tid, vi må tilbake til 1925 for å finne ut av når de første radiosendingene fra P1 ble gjort. Staten etter hvert nasjonaliserte det private Kringkastingsselskapet A/S og etablerte Norsk rikskringkasting også bedre kjent som NRK i 1933. Da ble kanalen den eneste landsdekkende kanalen til Fjernsynet startet opp sine sendinger i 1960. Mange kjente stemmer har vært ofte hørt på denne radiokanalen. Blant annet vår kjære visesanger Alf Prøysen, Anne-Cath Vestly som var ofte presentert i barnetimen bland annet. Du kunne ikke velge andre kanaler enn det som var sendt fra NRK, men i 1994 var det slutt på det, for da startet P4 med sine kommersielle sendinger, og NRK fikk konkurranse. NRK P1 har mange direkte sendinger som sendes på dagtid i hverdagene i tillegg har du programmet Her og Nå, Reiseradioen, Norgesglasset pluss mange andre.